Grote verkeersacties begin december

Grote verkeersacties begin december

Een weekend zonder alcohol/drugs in het verkeer

In het weekend van vrijdag 02/12/2022 tot en met zondag 04/12/2022 zullen de politiezone Gavers, Midow en Mira gezamenlijk verschillende acties organiseren in het kader van alcohol en drugs in het verkeer. Die acties kaderen in een ruim actieplan rond verkeersveiligheid waarbij verschillende politiezones samen zullen controleren. De acties zullen verspreid zijn over het hele weekend en een duidelijk signaal geven dat alcohol en drugs in het verkeer altijd een slechte combinatie zijn.

In heel West-Vlaanderen worden verschillende initiatieven georganiseerd met als overkoepelende noemer: ‘een weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer’. Daarmee willen we als politiezones vooral een signaal geven dat alcohol en drugs in het verkeer voor ons belangrijke topics blijven en dat we er veel op controleren. Ook luiden we hiermee de bob-campagne in die loopt van 25/11/2022 tem 30/01/2023.

De politiezones Gavers, Midow en Mira werken heel het jaar door intensief samen op het vlak van verkeersveiligheid. Daarbij controleren we onder andere samen op snelheid en zwaar vervoer. Zo verhogen we de pakkans én de slagkracht van onze acties.