Werkwijze onthaal op afspraak Politie MIRA

Werkwijze onthaal op afspraak Politie MIRA

Om de kwaliteit van de dienstverlening aan de bevolking te verbeteren werken de onthaalpunten in de zone MIRA van de gemeenten Anzegem, Avelgem, Waregem en Zwevegem met een ‘onthaal op afspraak’ en kan je voor het ‘verlies of diefstal van bepaalde documenten’ rechtstreeks naar de gemeentediensten zonder eerst langs de politie te passeren.

Onthaal op afspraak.

Het werken op afspraak heeft voordelen voor jezelf en voor de politieambtenaar die je zaak behandelt.
Zelf hoef je niet meer in een lange rij aan te schuiven, kan je zelf het beste moment kiezen, weet je op voorhand welke documenten en informatie je best bij hebt en je kan op meer discretie rekenen. De politieambtenaar kan de nodige tijd op voorhand inschatten, kan een aantal zaken op voorhand voorbereiden en weet al waarvoor je komt.

Geen politie meer voor bepaalde documenten.

Verloren of gestolen identiteitskaart, (Kids-ID), rijbewijs of reispas? Bel onmiddellijk DOCSTOP op het nummer 0800/2123.2123. Identiteitskaarten, rijbewijzen en reispassen kunnen immers misbruikt worden! Eens dit gedaan hoeft een aangifte bij de politie niet meer. Je kan vanaf 1 mei 2019 rechtstreeks bij de dienst bevolking terecht. Daardoor is er meer tijd beschikbaar om politionele aangiften via afspraak in te plannen. Vroeger moest je eerst naar de politie, waar je documenten kreeg waarmee je je dan nog eens moest aanbieden bij de bevolkingsdienst van de gemeente. Vanaf 1 mei 2019 is er maar één verplaatsing meer. Let wel! Niet-Belgen moeten nog steeds aangifte doen bij de politie bij verlies/diefstal.

Hoe maak ik een afspraak?

Klik op ‘maak afsprak’ bovenaan of onderaan de homepage. In de tekst klik je op de link ‘hier’. Je komt op een externe pagina terecht waar je digitaal de afspraak kan inplannen. Meteen zal je ook zien welke documenten je best bijhebt en kan je al wat informatie geven die het de politieambtenaar mogelijk maakt een aantal documenten voor te bereiden. Zo gaat alles nog sneller en hoef je niet meer het hele verhaal te doen aan het loket met een rij wachtenden die ongewild meeluisteren.

Geen internet of ben je niet zo handig met online werken? Geen nood, je kan je afspraak ook maken door tijdens de kantooruren te bellen naar 056/62.67.00. Je kan ook een afspraak telefonisch boeken via het nummer van uw lokale politiepost.

Een medewerker plant met plezier uw afspraak in en geeft je advies.

 

Wat met dringende politionele bijstand?

Uiteraard kan je voor echt dringende politiebijstand nog steeds rekenen op de interventieploegen die je best bereikt via 112/101.