Aangiften ICT-crime leiden tot geldrecuperatie

Aangiften ICT-crime leiden tot geldrecuperatie

Onlangs noteerden we een aangifte waarbij een persoon uit Waregem slachtoffer werd van Whaling en bijna 5000 euro nadeel had. Het slachtoffer contacteerde zijn bank en deed meteen aangifte bij de lokale politiezone Mira. De bank kon hierdoor meer dan 4300 euro blokkeren op het rekeningnummer van de verdachte en terugbezorgen aan het slachtoffer.

In een ander geval van informaticafraude in Waregem werd meer dan 8000 euro nadeel genoteerd. Daarvan kon 5000 euro worden gerecupereerd door een onmiddellijke aangifte en samenwerking met parket en bankensector.

Slachtoffer van fraude?

  • Contacteer je bank
  • Vraag om het project Mule Stop te activeren
  • Doe zo snel mogelijk aangifte

Het is van zeer groot belang om snel te kunnen ingrijpen, want het geld wordt vaak op korte tijd van de ene naar de andere bankrekening doorgesluisd, via geldezels. Daarom werd midden 2020 het zogenaamde “mule stop proces” ingevoerd opdat de bank van het slachtoffer efficiënt de bank van de geldezel kan vragen om het overgeschreven fraudebedrag te blokkeren.

Meer info vind je in deze brochure

Activeer het project ‘mule stop’.
Doe aangifte!