Duizenden euro achterstallige verkeersbelastingen geïnd

Duizenden euro achterstallige verkeersbelastingen geïnd

Op dinsdag 17 april 2018 van 09.45 tot 12.15 uur werd door de politiezone MIRA in samenwerking met de Vlaamse belastingendienst (VLABEL) een verkeerscontrole gehouden langs de kanaalweg (N391) te Zwevegem.

Met een ANPR camera werden de nummerplaten van de voorbijrijdende wagens gescand, specifiek gericht naar nummerplaten waarvan geseind staat dat de verkeersbelasting niet werd betaald.

In totaal moesten 10 bestuurders de achterstallige belastingen onmiddellijk ter plaatse betalen. Eén bestuurder uit Gent moest ter plaatse 2984,50 euro betalen. Het kleinste te betalen bedrag was voor een inwoner uit Avelgem. Hij mocht onmiddellijk 177,51 euro achterstallige verkeersbelasting ophoesten.De actie leverde in totaal een som van 7890,59 euro aan achterstallige verkeersbelastingen op. Naast deze specifiek door de ANPR camera gecontroleerde voertuigen werden ook voertuigen lukraak uit het verkeer gehaald om de bestuurders aan een blaastest te onderwerpen.

In totaal werden 37 bestuurders gecontroleerd. 1 bestuurder blies 0.47 mg/UAL. Verder werden er nog 4 OI (onmiddellijke inningen) uitgeschreven (1 X voor overladen = 400 euro en 3 X voor het niet kunnen voorleggen van een afschrift vervoersvergunning = 3 X 55) en 7 PVW (Proces-Verbaal van Waarschuwing) voor diverse lichte inbreuken.